Φόρος υπεραξίας ακινήτων

images-5

Εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα θα θεωρείται για την εφορία το κέρδος που προκύπτει από τρεις ή περισσότερες πωλήσεις ακινήτων εφόσον αυτές γίνουν σε διάστημα δύο ετών.

Αυτό σημαίνει πως θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου επιχειρηματικών κερδών ύψους 26% και όχι φόρος υπεραξίας 15%, με αφορολόγητο 25.000.

Ο χρόνος αρχίζει να μετρά από την 1η Ιανουαρίου 2014, όταν θεωρητικά τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις για το φόρο υπεραξίας ακινήτων και επομένως στην τσιμπίδα του 26% κινδυνεύουν να πιαστούν από το 2016 όσοι από σήμερα έως τότε πουλήσουν τρία ή περισσότερα ακίνητα.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία εστάλη στις εφορίες κοινοποιεί τις όλες τις σχετικές διατάξεις με το φόρο υπεραξίας.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 21 του ν. 4172/2013 ορίζει ότι επιχειρηματική συναλλαγή θεωρείται κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική Continue reading »

Tourism Awards “Hermione Hills” (2)

 

Some snapshots from the Tourism Awards Ceremony last Tuesday @Tourism awards @Divani Apollon Palace & Thalasso. It was a great night…

 

20140410154703-97d509c6-me

 

 

20140410154704-588f8b79-me-2

 

 

Tourism Awards “Hermione Hills”

TourismAwards

We thank Boussias Communications, the judging committee, our collaborators RCTECH, NorthStar Communications, Mr George Apostolidis business consultant, Mrs Corina Michailidou designer for the great cooperation.

We studied a project with love and passion. A small country boutique hotel, with respect to the people and nature. From some plans and spreadsheets, the judges seams that realised the vision. We wish in a few years we will be back for more Awards!!!

gr version

Ευχαριστούμε την Boussias Communications, για την ευκαιρία, την κριτική επιτροπή για την τιμή και τους συνεργάτες μας τη RCTECH, τη NorthStar Communications, το σύμβουλό μας Γιώργο Αποστολίδη, Continue reading »

Παρουσίαση της Μηχανικής σε νέους και γονείς

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014

Αντιγράφουμε από τους Ιχνηλάτες Ερμιονίδας:

Στη κατάμεστη ιδιαίτερα ζεστή αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης “Απόστολος Γκάτσος” ο Παναγιώτης Γούτος ,Πολιτικός μηχανικός παρουσίασε με πολύ ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία και τα σημερινά δεδομένα για το επάγγελμα του μηχανικού …
Με κύριο στόχο όπως είπε ο ίδιος να δείξει στη νεότερη γενιά που τώρα είναι στο στάδιο της επαγγελματικής επιλογής .
Για αυτό το λόγο η εκδήλωση θα επαναληφτεί αλλη μια φορά αποκλειστικά για τους μαθητές Λυκείων της Ερμιονίδας
Με αρκετους μαθητές παρόντες αλλα και αρκετούς συμπολίτες μας (αναμέσα τους και μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας ) μας ταξίδεψε στον κόσμο των “μηχανικών¨”.Απο τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
Με πολύ καλές διαφάνειες ,ξεκίνησε απο τον Πλάτωνα και τούς υπόλοιπους θεμελιωτές των επιστημών της Αρχαίας Ελλάδας,μέχρι σήμερα .
Ο Παναγιώτης διάνθισε το ταξίδι με αρκετά στοιχεία φιλοσοφίας ,κατα την γνώμη μου
ιδιαίτερα εύστοχα.
“Ηταν μια ξεχωριστή βραδιά σε ένα χώρο που στη κυριολεξία ,τον λειτουργούν εθελοντές συμπολίτες μας ,που παρόλες τις δυσκολίες καταφέρνει κάθε φορά να δημιουργεί και να φιλοξενεί ποιοτικές εκδηλώσεις.

link: http://orangespotters.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2107.html

Ενώ η Ενημέρωση Πελοποννήσου στις 14 Φεβρουαρίου έγραφε:
Ένα ταξίδι με όχημα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην επιστήμη των μηχανικών στην τέχνη και τη φιλοσοφία, πραγματοποιήθηκε την  περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης,  “Απόστολος Γκάτσος”.
Ο ομιλητής κ. Παναγιώτης Γούτος, (πολιτικός μηχανικός), παρουσίασε με μία μεστή και πλούσια σε εικόνες ιστορική αναδρομή, την επιστήμη του μηχανικού, πέραν των στενών, επαγγελματικών πλαισίων.
Επιχειρώντας  μία “βουτιά” στην ιστορία της επιστήμης, από τα χρόνια του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα, μέχρι τις ημέρες μας, προσπάθησε να επισημάνει στο κοινό, την αξία της μόρφωσης και της παιδείας, περισσότερο από την καταξίωση, μέσα από τα επαγγελματικά και κοινωνικά πρότυπα της εποχής μας, που σχετίζονται με τη λήψη ενός πτυχίου. Στην συνέχεια,  προσδιόρισε στους νέους παραβρισκόμενους και μαθητές, το εύρος σπουδών και τους επαγγελματικούς ορίζοντες, των τμημάτων του Πολυτεχνείου.

Μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης, φοιτητές, γονείς, πολίτες, αλλά και μηχανικοί της περιοχής, ανταποκρίθηκαν, υποβάλλοντας εύλογα ερωτηματικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φαίνεται ότι προκάλεσε το θέμα της Πολεοδομίας ως επιστήμης, και η σημασία που έχει ο σχεδιασμός των πόλεων και των χωριών, καθώς και η ύπαρξη Πολεοδομικών Σχεδίων, επί των οποίων, πρέπει να γίνεται η ανάπτυξή τους.
Άλλο ένα σημείο που αναδείχτηκε, είναι η αρχιτεκτονική αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων όπως πχ, το Δημοτικό σχολείο Ερμιόνης, καθώς και η σημασία της καλαισθησίας και της αρχιτεκτονικής στο περιβάλλον, ακόμα και στην ψυχολογία των πολιτών.
Ή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χάρις στην υποστήριξη των μελών -εθελοντών, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης.

link:http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5150.html 

Η εκδήλωση με γέμισε χαρά και η προσφορά ειδικά στους νέους είναι κυριολεκτικά φάρμακο ψυχής. Ευχαριστώ από καρδιάς, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης για την εξαιρετική και θερμή φιλοξενία, καθώς και την ευκαιρία που μου έδωσε για αυτή τη βραδυά.

“…Παναγιώτης Γούτος”

Exploring the Peloponnese | Marisa Churchill

2014-02-18-portoheli2.jpg

After my recent olive grove/olive oil manufacturing explorations in the Peloponnese, I decided to spend some more time in the rugged mainland part of Greece, called the Peloponnese. The area is rich in culinary and cultural history. It’s also the area of Greece that my ancestors are from. So one Saturday morning, a group of us piled into several cars and made the two hour drive to Porto Heli, a small peninsula in the northeast Peloponnese. The area is called the Greek Riviera,

Continue reading »