Move Hotel – Αρχιτεκτονική που σε μαγνητίζει

Στην επαρχία Mestre λίγο έξω από τη Βενετία ένα νέο ξενοδοχείο με αρχιτεκτονική άποψη κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο κτιριακός όγκος του ξενοδοχείου χαρακτήριζε από την τοξωτή του κάτοψη. Εκτείνετε μόνο σε δύο ορόφους μειώνοντας έτσι την παρουσία του στο γύρω περιβάλλων.

Οι μελετητές χρησιμοποίησαν φυσικά υλικά στις όψεις αλλά και στο εσωτερικό. Στις όψεις χρησιμοποιήθηκε πέτρα, μέταλλο, γυαλί και ξύλο που σε συνδυασμό με το γενικό χαμηλό ύψος εντάσσουν αρμονικά το ξενοδοχείο στο περιβάλλον του. Στους ευρύτερους κήπου του συγκροτήματος συναντάμε φυτά της περιοχής.

Στο ισόγειο εκτίνονται γυάλινες όψεις με θέα στην εσωτερική πλατεία που προστατεύονται από μικρό μεταλλικό στέγαστρο. Οι δύο όροφοι που φιλοξενούν τα 203 δωμάτια αποτελούνται από ανοίγματα διαφορετικών μεγεθών που εναλλάσσονται ανά διαστήματα.
Η κύρια είσοδος στεγάζεται από ένα μεγάλο στέγαστρο από γυαλί με λεπτομέρειες μετάλλου που προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα. Με την είσοδο στο κεντρικό χώρο υποδοχής η reception σε συνδυασμό με το 12 μέτρων ύψος της οροφής εντυπωσιάζει. Πάνω από την υποδοχή υπάρχουν μεγάλοι κρεμαστοί σωληνωτοί λαμπτήρες. Τα σαλόνια του ισογείου έχουν κανονικό ύψος δημιουργώντας έτσι ποιο ζεστή ατμόσφαιρα. Έχουν χρησιμοποιηθεί και εδώ φυσικά υλικά όπως η ελαφρά χρωματισμένοι πέτρα Lessinia που δημιουργεί αρμονική αντίθεση με τους σκούρους τόνους της πέτρας Veined του δαπέδου.

Η λιτή φιλοσοφία των σχεδιαστών συναντάτε και στα δωμάτια, με το ξύλινο δάπεδο και τα γήινα χρώματα. Τα λουτρά έχουν μαύρο και άσπρο μάρμαρο με λεπτομέρειες από γυαλί.

Σε διαφορετικό κτιριακό όγκο από ξύλο στεγάζεται το συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων με δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες καθώς και ο χώρος spa.

Πηγή: www.greekarchitects.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *