Νέος Νόμος: Μεταβιβάσεις Ακινήτων-Ευθύνες Μηχανικών και άλλων

Μέσα από αυτή την κρίση κάτι φαίνεται να αλλάζει. Επιτέλους ας τελειώσουμε με τα αυθαίρετα.

Από το άρθρο 23 του νόμου: 
5. Οι συμβολαιογράφοι που συντάσσουν συμβόλαια, οι δικαιοπρακτούντες, οι μεσίτες που μεσολαβούν, οι δικηγόροι που παρίστανται στη σύνταξη συμβολαίων, οι υποθηκοφύλακες ή οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων που μεταγράφουν αυτά, εφόσον δεν έχει επισυναφθεί η δήλωση και η βεβαίωση της προηγούμενης παραγράφου, καθώς και οι μηχανικοί που χορήγησαν ανακριβή βεβαίωση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή από 30.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία της αυθαίρετης κατασκευής. 

6. Στους μηχανικούς της προηγούμενης παραγράφου, ανεξάρτητα από την ποινική τους δίωξη, επιβάλλεται προσωρινή ή οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του φορέα που είναι μέλη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Πρόταση: Κάθε βεβαίωση να κοινοποιείται στο διαδίκτυο. Έτσι θα προστατευθούμε όλοι εμείς που δε θα υπογράφουμε “μαιμούδες” μιας και το σύστημα θα φροντίσει να βρει γρήγορα αυτούς που θα βάζουν την υπογραφή τους εκεί που δε θα το κάνουν οι άλλοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *