Πώς να διαλέξετε τη σωστή τεχνική εταιρεία για την κατασκευή του ακινήτου σας

Η κατασκευή ή η ανακαίνιση ενός ακινήτου, αν γίνεται για πρώτη φορά, είναι μία δύσκολη υπόθεση για τους ιδιοκτήτες. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής – κατασκευαστικής εταιρείας που θα τους παραδώσει ένα καλό αποτέλεσμα, με το minimum των προβλημάτων και σε ένα λογικό κόστος  είναι μία πρόκληση .

Ο εργολήπτης, είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του κτιρίου. Είναι αυτός που θα κάνει τις μελέτες, θα σχεδιάσει θα επιβλέψει και θα παραδώσει το έργο.

Λόγω της φύσης της συνεργασίας, που τις περισσότερες φορές είναι για μία φορά και για ένα project (κατασκευή – ανακαίνιση σπιτιού, εξοχικής κατοικίας, επαγγελματικού ακινήτου) αλλά και του κόστους του project (που πολλές φορές είναι οι οικονομίες μιας ζωής) η επιλογή της αναδόχου εταιρείας είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι δεν είναι όλες οι τεχνικές εταιρείες ίδιες, αλλά παρακάτω θα δείτε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν:

Επαγγελματική Παρουσίαση εταιρείας

Η εταιρεία πρέπει να διαθέτει βασικά υλικά παρουσίασης όπως κάρτες, μπροσούρες, εταιρικό website και γενικά, ένα επαγγελματικό προφίλ.

Επικοινωνία

Το τεχνικό γραφείο θα πρέπει να έχει στις “διαδικασίες του” προγραμματισμένη εβδομαδιαία συνάντηση και καλή επικοινωνία κατά την εξέλιξη του έργου.

Έργα σε εξέλιξη

Αν υπάρχει σε εξέλιξη κάποιο έργο, θα ήταν καλό να το δείτε από κοντά, ακόμα και να μιλήσετε με τους πελάτες της εταιρείας και να μάθετε τη γνώμη τους για τη συνεργασία τους.

Εμπειρία

Είναι σημαντικό η τεχνική εταιρεία να έχει αναλάβει στο παρελθόν έργα παρόμοια με αυτό που θέλετε να κατασκευάσετε. Δείτε το portfolio της για να το διαπιστώσετε.

Ασφάλεια έργου

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, το έργο θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο από την τεχνική εταιρεία για κάθε ενδεχόμενο (τραυματισμός, ζημιά κλπ). Ζητήστε να δείτε το ασφαλιστήριο.

Διαθεσιμότητα

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η εταιρεία είναι διαθέσιμη την περίοδο που χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες της. Αν “τρέχει” πολλά έργα, ενδέχεται να μην είναι συνεπής με την δική μας κατασκευή.

Συμβάσεις

Πρέπει να βεβαιωθούμε, ότι όλα αυτά που συμφωνούμε, αποτυπώνονται και στα ανάλογα επίσημα έγγραφα, τα οποία πρέπει να ελέγξουμε και με δικηγόρο. Είναι σημαντικό να υπάρχουν γραπτώς τα πάντα, για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και καθυστερήσεις που στο συγκεκριμένο κλάδο, μεταφράζονται σε πολλά χρήματα.

Οικονομικά

Ποτέ…!! και το τονίζουμε αυτό, δεν πληρώνουμε προκαταβολικά και εφάπαξ όλο το ποσό που θα κοστίσει το έργο και αποφεύγουμε τη συνεργασία με εταιρείες που μας το ζητάνε.

After Sale Service

Η εταιρεία θα πρέπει να παρέχει την δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης του έργου μετά την παράδοσή του και για όσο διάστημα επιλέξουμε.

Εγγύηση έργου

Η εταιρεία θα πρέπει να παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας του έργου.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *